علم برتر

علوم و تکنولوژی روز دنیا

اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند را دارید اما هنوز جزئیات مهم آن را بررسی نکرده اید، این گزارش به شما کمک خواهد کرد تا با نکات کلیدی در هنگام خرید گوشی آشنا شوید. در این راهنمای جامع، موارد حائز اهمیت در انتخاب یک گوشی مناسب مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. با مطالعه این گزارش، شما قادر خواهید بود تا با در نظر گرفتن ملاحظات مهم، تصمیم آگاهانه تری در خصوص خرید گوشی هوشمند مورد نظر خود اتخاذ نمایید. این اطلاعات جامع، به شما کمک خواهد کرد تا با آگاهی کامل، گوشی مناسب نیازها و ترجیحات خود را انتخاب کنید.

نکات مهم برای خرید گوشی هوشمند

گوشی های هوشمند همواره یکی از مهم ترین و اساسی ترین ابزارهای ارتباطی در دنیای امروزی هستند. پیشرفت چشمگیری که در طول یک دهه گذشته در این صنعت شاهد بوده ایم، انکارناپذیر است. گوشی های هوشمند همچنین نقش کلیدی در پیشرفت زندگی های سنتی و کلاسیک به سبک مدرن ایفا می کنند و به همین دلیل جایگاه ویژه ای دارند و نباید به سادگی از کنار آنها گذشت. هنگام خرید گوشی هوشمند، باید به نکات مهمی توجه کرد تا بتوان بهترین انتخاب را داشت. این نکات شامل ویژگی های سخت افزاری، امکانات نرم افزاری، طراحی و ظاهر، عمر باتری، قیمت و گارانتی می باشد. با در نظر گرفتن این موارد، می توان گوشی هوشمند مناسب نیازها و سلیقه خود را انتخاب کرد.

با این وجود گوشی های هوشمند در طول سال های اخیر تغییرات زیادی درون خود داشته اند و یک سری از قابلیت ها به این ابزارها اضافه و یک سری دیگر نیز از برخی گوشی ها حذف شدند و از طرفی دیگر به دلیل فعالیت شرکت های مختلف در این زمینه و معرفی مدل های مختلف، قطعا انتخاب ما را سخت کرده اند و از این رو نمی توانیم گزینه مناسبی را خیلی ساده برای خودمان انتخاب کنیم.

خرید گوشی

برای خرید گوشی هوشمند امروزی، تنها کافی است جستجویی ساده در بستر اینترنت کنید تا با هزاران مدل گوشی جدید آشنا شوید که هر یک از آنها قابلیت های به خصوص خودشان را دارند. اما ما باید کدام گوشی را انتخاب کنیم؟ از کجا گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنیم؟ انتخاب گوشی مناسب نیازمند بررسی یکسری از مشخصات است که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با اصلی ترین نکات خرید گوشی (tips to buy a new phone) آشنا سازیم. همراه ما باشید.

فهرست عناوین {گزینه موردنظر را انتخاب کنید}

1- هدف شما از خرید گوشی؟

هر یک از ما هدفی برای خرید گوشی داریم. منظور از هدف، بیشتر اولویت است. بدین معنا که باید اولویت های اصلی و مهم را از دیدگاه خودتان بنویسید چرا که قرار است این ابزار برای مدتی در اختیار شما قرار داشته باشد و اطلاعات مهم خود را در آن نگهداری کنید. دقیقا باید نکات خرید لپ تاپ را در اشکال مختلف به نحوی لیست بندی کنید که گویا میخواهید لپ تاپ را در جیب خود قرار بدهید! این ددیگاه برای انتخاب هدف بسیار کاربردی است و حتما توصیه می شود در این موضوع بیشتر فکر کنید.

نکات خرید گوشی

اگر از بعد تحلیل کلی به این موضوع نگاه کنیم، هدف شما از خرید گوشی به 2 دسته تقسیم می شود. دسته اول مخصوص افرادی است که میخواهند از همان ابتدا با گوشی اقدام به اجرای بازی های مختلف که حجم بسیار بالایی دارند و دسته دوم هم مخصوص کاربرانی است که کاربرد به خصوصی با گوشی هوشمند ندارند و صرفا برای انجام کارهای روزمره مانند تماس، پیامک، شبکه های اجتماعی و... خریداری می شوند. بنابراین با خودتان رو راست باشید و از همین الان، هدف را برای خودتان تعیین کنید.

2- استفاده شما از گوشی قبلی

این مورد در ادامه مورد اول یعنی انتخاب هدف شما از خرید گوشی هوشمند است که خیلی بهتر می تواند به شما در این زمینه کمک کند. با این وجود برای خرید گوشی هوشمند ابتدا بهتر است گوشی قدیمی و سابق خود را بررسی کنید. یعنی نقاط ضعف و مثبت آنرا در یک لیست بنویسید و در راستای رفع نقاط ضعف، گوشی هوشمند جدید خود را خریداری کنید.

گوشی مناسب

برای مثال اگر شما شخصی باشید که علاقه زیادی به عکاسی دارد، حتما در گوشی سابق خود شاید از وضوح و از کیفیت پائین تصاویر ثبت شده، راضی نباشید. به همین دلیل باید سعی کنید گوشی جدیدی که خریداری میکنید، این مشکل را نداشته باشد و دوربین آن پیشرفته تر و متعلق به نسل جدید باشد. بدون شک این نوع خرید، خرید موفق نامیده می شود و نباید از کنار آن بگذرید.

3- انتخاب سیستم عامل

بطور کلی 2 سیستم عامل برتر اندروید و iOS در جهان شناخته شده هستند که میزان کاربران سیستم عامل اندروید شاید حدودا 3 برابر کاربران سیستم عامل iOS باشد. شرکت ها و برندهای مختلفی در سطح جهان هستند که گوشی های اندرویدی را به بازار عرضه می کنند. از مهم ترین آنها می توان به سامسونگ، هواوی، وان پلاس، الجی، شیائومی و... اشاره کرد. اما در کل جهان تنها یک شرکت است که گوشی های مجهز به سیستم عامل iOS را به بازار منتشر می کند و آن هم شرکت اپل می باشد.

انتخاب گوشی

اما انتخاب یک مورد در میان این دو سیستم عامل، کار نسبتا سختی شاید بنظر برسد و این در حالی است که شما تنها در طی یک ساعت می توانید سیستم عامل محبوب خود را انتخاب کنید. برای مثال با جستجویی ساده در بستر اینترنت می توانید با قابلیت ها و همچنین محیط کاربری سیستم عامل اندروید و iOS آشنا شوید و توصیه اکید می شود که حتما تفاوت های سیستم عامل اندروید و iOS را بررسی کنید. سپس تصمیم خود را مبنی به انتخاب سیستم عامل، قطعی کنید.

سیستم عامل گوشی

اما انتخاب سیستم عامل در جایگاه کل می باشد و بجزء جایگاه کل، جایگاه جزء هم وجود دارد که دقیقا همان ورژن و نسخه سیستم عامل است. بدین معنا که برای مثال اگر شما تصمیم به انتخاب و خرید گوشی مجهز به سیستم عامل اندروید را دارید، باید حتما و حتما ورژن اندروید را در گوشی جستجو کنید و با آخرین نسخه اندروید منتشر شده بررسی کنید. برای مثال اگر شما تصمیم به خرید گوشی J7 pro دارید، باید بدانید که اندروید پیش فرض این گوشی 7 می باشد و آخرین نسخه ای که از اندروید تاکنون منتشر شده است، اندروید 11 می باشد. پس این گوشی در لیست گوشی های قدیمی جای دارد.

4- طراحی و عملکرد گوشی

در انتخاب گوشی هوشمند و خرید گزینه مناسب، سلیقه شخصی همواره نقش مهمی را دارد چرا که شما تصمیم دارید برای مدت زمانی از گوشی هوشمندی که خریداری می کنید، استفاده کنید و این بازه زمانی هیچ اهمیتی ندارد که خواه 3 ماه و خواه 3 هفته باشد! همیشه سعی کنید چیزهایی را بگیرید که به آن علاقه دارید و شاخصه های آن همسو با شاخصه های مدنظر شما باشد تا حداقل علاقه ای برای گرفتن آن در دست داشته باشید و هیچ وقت نیازی به این نیست که شما برای یک گوشی 20 میلیون تومان هزینه کنید! شاید ساده ترین گزینه ها، شاخصه های مدنظرتان را داشته باشند.

طراحی گوشی

اما یک اصلی وجود دارد که شاید از آن غافل شده باشید و آن هم این است که هرچه زمان در حال گذر می باشد، گوشی های هوشمند به یکدیگر شباهت بخصوصی پیدا می کنند که تمایز اصلی را به سمت سخت افزار گوشی سوق میدهد. با این وجود طراحی باید براساس عملکرد باشد. بدین معنا که اگر گوشی شما طراحی زیبایی دارد، در مقابل باید در برابر اتفاقات ناگهانی، قدرت نمایی کند! برای مثال با پرتاب شدن آن به زمین، مشکلی برای گوشی رخ ندهد و این خواسته طبیعتا در طراحی گوشی جای گرفته است و هرچه مستحکمتر باشد، به همان اندازه هم در برابر ضربات دوام خواهد آورد.

5- ابعاد صفحه نمایش

گوشی های هوشمندی که این روزها به بازار جهانی عرضه می شوند، حداقل سایز صفحات نمایش آنها حدودا 5.7 اینچ است که شما می توانید به سادگی با استفاده از گوشی هوشمند خود، کارهای روزمره را انجام دهید. اما بطور کلی اگر هدف شما از خرید گوشی های هوشمند، بازی های ویدیویی می باشد، حداقل سایز صفحه نمایش شما باید 5.7 اینچ باشد و اما اگر کاربرد شما از گوشی صرفا، استفاده از برنامه های شبکه های اجتماعی است، کمتر از 5.7 اینچ هم پاسخگوی نیاز شما می باشند و نیازی به هزینه زیاد ندارید.

نکات خرید گوشی

اما اگر از ابعاد اصلی صفحه نمایش بگذریم، به فناوری صفحه نمایش میرسیم که در گوشی های اندروید، دو نوع اصلی LCD و Amoled تقسیم بندی می شوند که فناوری LCD متعلق به سال های گذشته است و اما Amoled جدیدترین و مجهزترین نسل نمایشگرها است که دارای کنتراست بهتر و واضح تر می باشد که در حال حاضر بر روی تعداد زیادی از گوشی های پرچم دار نصب و اجرا شده است که دارای وضوح مختلفی اعم از فول HD، فول HD پلاس و QHD است که با هزینه بیشتری می توانید بهترین گزینه ممکن را خریداری نمائید.

6- پردازنده و سخت افزار

پردازنده به عنوان قلب دستگاه است چرا که عملکرد کلی گوشی به پردازنده بستگی دارد و از این رو اگر شما به دنبال گوشی هوشمندی هستید که بتواند کارهای مختلف را بصورت همزمان انجام دهد، باید گوشی را خریداری کنید که پردازنده قدرتمندی داشته باشد و از پس هر کاری بر بیاید. برای مثال دو نوع پردازنده ای که بیشتر برای گوشی های اندرویدی بکار می روند عبارتند از کوالکام و مدیاتک که در اکثر دستگاه ها درج شده اند و می توانید از آنها استفاده کنید.

خرید گوشی

اما در مقابل شرکت هواوی از پردازنده اختصاصی Kirin برای گوشی های خود استفاده می کند. با این وجود لازم به ذکر است که حتما و حتما قبل از خرید گوشی، به پردازنده و ورژن آن توجه داشته باشید و در بستر اینترنت در مورد آن کمی تحقیق کنید و نظرات کاربران را در مورد پردازنده ای که تصمیم به استفاده از آن دارید را جویا شوید.

7- حافظه داخلی

همان گونه که مشاهده می کنید، ما در این گزارش بصورت سلسله مراتب پیش آمدیم و قدم به قدم شما را به هدفتان نزدیک می کنیم. این گزینه دقیقا به گزینه های اول و دوم بستگی دارد و به همین دلیل جوابی که در این بخش برای خودتان درنظر گرفتید را بررسی کنید. اما چگونه؟ برای مثال شما تصمیم به خرید گوشی هوشمندی دارید و می خواهید از آن به مدت زمان چند ساله استفاده کنید، طبیعتا باید گوشی بهتری با مشخصات کارآمدتری را تهیه کنید. یکی از مشخصات اصلی برای گوشی هوشمند مناسب، حافظه داخلی کافی می باشد.

حافظه داخلی

در گذشته معضلی که در گوشی های هوشمند وجود داشت، بیشتر از هر چیزی، معضل حافظه داخلی بود چرا که در کسری از زمان، حافظه داخلی پر می شد و شما باید هر فایلی که به آن نیاز داشتید و نیاز نداشتید را حذف می کردید تا بتوانید برنامه مدنظری را نصب کنید، فایلی را به گوشی منتقل کنید و.... که این روزها خوشبختانه شاهد چنین چیزی نیستیم و گوشی های امروزه حداقل 32 گیگابایت حافظه داخلی دارند (که حدودا 8 گیگابایت متعلق به سیستم عامل می باشد) و برخی دیگر هم حداکثر 1 ترابایت حافظه داخلی دارند. با این وجود لازم به ذکر است که حافظه های داخلی، نقش مهمی را ایفا می کنند و نباید آن را در حین خرید گوشی فراموش کرد.

8- باتری

این بخش بسیار مهم است و به همین دلیل تصمیم داریم به یک مثال کلی شما را با این موضوع آشنا سازیم. تصور کنید که شما گوشی X را تصمبم به خرید دارید که سایز صفحه نمایش آن 5.7 اینچ می باشد. باتری که در این گوشی درج شده است، یک باتری لیتیوم یونی 4000 میلی آمپر ساعتی است و اما در طرف دیگر گوشی Y با سایز 6.4 اینچ قرار دارد که باتری آن 5000 میلی آمپر ساعتی است. الان بنظرم شما بهترین گزینه از نظر باتری مناسب برای خرید کدام است؟ 10 ثانیه در این مورد فکر کنید.

شاید پاسخ شما گوشی Y باشد. اما این گونه نیست!! هر دو گوشی جدای از قابلیت های باتری اعم از فست شارژ بودن یا نبودن، یکسان هستند. اما با این تفاوت که در گوشی X بنابر صفحه نمایش کوچکتر، باتری 4000 میلی آمپر ساعتی درج شده است که برای یک روز عادی کافی است اما در مقابل گوشی Y به دلیل صفحه نمایش 6.4 اینچی که دارد، باتری 5000 میلی آمپر ساعتی در آن درج شده است که برای یک روز عادی کافی می باشد. بنابراین این گزینه نباید ذهن شما را فریب دهد و باید منطقی تر به این موضوع نگاه کنید.

باتری مناسب گوشی

اما یک نکته دیگر که در گوشی های جدید برندهای مختلف دیده می شود، میزان شارژ سریع باتری است که خب این قابلیت یک نوع تمایز را برای کاربران ایجاد می کند. برای مثال دو گوشی با باتری 4000 میلی آمپر ساعتی را در نظر بگیرید که یکی از آنها در نیم ساعت به شارژ 80 درصدی میرسد و یکی دیگر در طی 2 ساعت به شارژ 80 درصد میرسد. بدون شک مورد اول مناسب می باشد و از نسل جدید باتری ها بهرمند است.

9- کیفیت دوربین

یکی از گزینه ها و شاخصه های اصلی در حین خرید گوشی، کیفیت دوربین است که تولیدکنندگان جدید گوشی های هوشمند، تمرکز ویژه ای بر روی این قابلیت گذاشته اند و این یک نکته قابل توجه برای کاربرانی است که می خواهند جدیدا گوشی مدنظر خود را خریداری کنند. برای مثال گوشی S20 Ultra دارای قابلیت زوم 100 برابری است که واقعا در نوع خود خارق العاده می باشد و قطعا در نوع خود بی نظیر است و گویای آینده ای بهتر از گوشی های هوشمند است.

دوربین گوشی

اما از نظر شما مهم ترین اِلِمان برای یک دوربین خوب در گوشی های هوشمند چیست؟ حتما شما هم تصور می کنید که میزان MP (مگاپیکسل) مهم می باشد که هرچه مگاپیکسل یک دوربین بالاتر باشد، قطعا بی نظیرترین دوربین می باشد! اما این اشتباهی است که در ادامه بیشتر در مورد آن خواهیم پرداخت. برای بررسی یک دوربین علاوه بر مگاپیکسل، باید در مورد سنسور یکپارچه، کیفیت لنز و اندازه پیکسل های دوربین کنکاش کنید. بدون شک دوربینی می تواند خارق العاده واقع شود که فوکوس خودکار، تثبیت کننده نور و موارد ذکر شده در بالا را داشته باشد.

10- میزان رم

رم مناسب گوشی

رم یکی از گزینه های مهم و اصلی برای خرید گوشی است که شاید در ابتدا نقش مهمی را برای آن اختصاص ندهید اما به مرور، برای شما مهم خواهد شد و توصیه اکید می شود که حتما این گزینه را در لیست خود اعمال کنید. رم گزینه ای است که بیشتر در راستای حافظه داخلی تعیین می شود و این بدین معناست که اگر شما تصمیم به خرید گوشی 128 گیگابایتی دارید، به احتمال 50 درصد رم 8 گیگابایتی و به احتمال 99 درصد رم 6 گیگابایتی درج شود و به همین دلیل سعی کنید گوشی خریداری کنید که رم کافی داشته باشد. همچنین اکثر ایفای نقش رم، در کنار پردازنده است و این بدین معناست که اگر میخواهید برنامه های گوشی شما در کسری از زمان اجرا شوند، باید علیرغم پردازنده مناسب، رم کافی را برای گوشی تهیه کنید.

11- بودجه شما

آخرین گزینه ای که در بخش به آن اشاره خواهیم کرد، مبحث بودجه می باشد چرا که به دلیل نوسانات ارز در بازار، بسیار مهم می باشد و شاید از دید خیلی ها در جایگاه اول قرار داشته باشد. اما تصمیمی که ما گرفتیم مبنی بر این بود که این گزینه را در انتهای لیست رسیدگی کنیم و به برخی سوالات پاسخ دهیم. اما در ابتدا شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا در این نوسانات ارز، گوشی بخریم یا نه؟ پاسخ منطقی که برای این سوال وجود دارد، دقیقا به شرایط شما متصل است. بدین معنا که شما تصمیم گیرنده اصلی هستید. اما چگونه؟

بودجه خرید گوشی

گاهی اوقات شرایط شما ایجاب می کند که حتما و فورا گوشی هوشمند جدیدی را خریداری کنید که امکانات کافی را داشته باشد و گاهی اوقات هم هیچ نیاز آنچنانی به گوشی ندارید و صرف انجام کارهای روزمره می خواهید گوشی بخرید (گوشی مانند گوشی مناسب دانش آموز). پاسخ قطعی در این زمینه وجود ندارد چرا که شما دقیقا نمیدانید که قیمت ارز در هفته آینده نسبت به امروز به چه میزان تغییر خواهد کرد تا با قیمت مناسبی خریداری کنید. تنها توصیه ای که در این زمینه داریم این است که وقتی بازار به ثبات یک ماهه رسید، اقدام به خرید گوشی کنید. بطور کل نکاتی که در قسمت بالا توضیح داده شدند، نکات مهم خرید گوشی هستند و توصیه می شود حتما تمامی موارد ذکر شده را اعمال کنید.

بیوگرافی
علوم و تکنولوژی روز دنیا
آرشیو موضوعی