علم برتر

علوم و تکنولوژی روز دنیا

خبرهای فراوانی در خصوص ناامنی و خطرات احتمالی حملات به دستگاه‌های اندرویدی در گردش است که بخش قابل توجهی از آن‌ها را می‌توان شایعات محسوب کرد. با این وجود، مراقبت و امنیت‌بخشی به گوشی‌های اندرویدی همواره اهمیت داشته و نیازمند توجه ویژه است. در این راستا، همراهی و همکاری شما برای تقویت امنیت دستگاه‌های اندرویدی ارزشمند خواهد بود. با پیروی از توصیه‌های امنیتی و به‌کارگیری راهکارهای مناسب، می‌توان سطح حفاظت از گوشی‌های اندرویدی را به طور چشمگیری افزایش داد.

نکات گسترده برای افزایش امنیت گوشی های اندروید

گوشی های هوشمند ما شخصی ترین وسایل ما محسوب می شوند؛ ما آن ها را به همه جا حمل می کنیم، تصاویر شخصی و خانوادگی را روی آن ها ذخیره می کنیم، یادداشت های مهم مان را روی آن ها ثبت می کنیم و تاریخچه تمامی تماس های ما بر روی آن وجود دارد. این گوشی ها حاوی اطلاعات بسیار حساس و خصوصی ما هستند که باید به طور مناسب محافظت شوند. برای افزایش امنیت گوشی های اندروید، می توان اقداماتی مانند استفاده از قفل صفحه، فعال کردن ردیابی گوشی در صورت گم شدن، پشتیبان گیری منظم از اطلاعات مهم و به روز نگه داشتن سیستم عامل را انجام داد.

گوشی اندروید

شایعه حمله به گوشی های اندروید

امنیت سایبری بخشی جدانشدنی از اینترنت است که هزینه های گزافی خرج آن می شود. رسانه ها با چنان اغراقی درباره ویروس ها و بدافزارها صحبت می کنند که فقط به القای بیشتر ترس منجر می شود. در این مطلب می خواهیم به اغراق های مطرح شده در امنیت آن لاین نگاهی داشته باشیم و تهدیدهای واقعی را نشان بدهیم. شایعات و باورهای عامه را فراموش کنید. در این مطلب به شما نشان می دهیم که برای ایمن بودن در فضای سایبری باید چه اقداماتی کرد. هفته ای نیست که بدون هیچ گونه مسئله امنیت اینترنتی گذرانده شود. بعضی از این مسائل سر و صدای بیشتری ایجاد می کنند. بدافزار «لایک دروید» (Lockdroid) توجهات زیادی را به خودش جلب کرده است. این بدافزار که مخصوص اندروید است با قفل کردن صفحه موبایل از کاربران مقداری پول طلب می کند تا بتوانند دوباره به مطالب موبایل خود دسترسی پیدا کنند. وقتی لاک دروید در اوایل سال 2016 مشاهده شد، به خاطر قابلیت هایی که داشت ترس زیادی کاربران را فراگرفت. شرکت امنیتی سیمنتک با اعلام این که دوسوم کل گوشی های اندرودی یعنی حدود یک میلیارد در خطر این بدافزار هستند، به رسانه ای شدن موضوع اضافه کرد. با وجود اغراق ها نیازی به نگرانی بیش از حد نبود.

امنیت گوشی اندروید

بهای جرائم سایبری تخمین گردش مالی در جرائم سایبری چندان ساده نیست اما بیش از میلیون ها پوند در سراسر جهان در گردش است. بهترین آماری که در این زمینه داریم از گزارش اداره مرکزی آمار بریتانیاست. در این آمار آمده که فقط در یک سال حدود 2.5 میلیون جرم سایبری رخ داده است. با وجود این عدد ترسناک اما باید اضافه کرد، بیش از نصف این عدد مربوط به کلاهبرداری هایی است که کسی ضرر مالی متحمل نشده. در مواردی که فرد قربانی پولی از دست داده، 78 درصدشان به گونه ای غرامت دریافت کرده اند. به بیانی دیگر فقط تعداد اندکی از این افراد به خاطر جرائم آن لاین، پولی از جیبشان رفته است. این جرائم طبق آمار عمدتا مربوط به آلوده شدن دستگاه ها به ویروس، هک ای میل یا اکانت شبکه های اجتماعی بوده است. البته این ها می توانند مشکلات زیادی به بار آورند اما اکثر این موارد با نصب آنتی ویروس یا ریست کردن اکانت برطرف می شود. در حقیقت این جرائم با این که بیشترین تعداد را به خود اختصاص می دهند اما در حقیقت شدت و جدیت زیادی ندارند. مشکل اصلی امنیت سایبری مسئله تخمین هزینه است. در یک تخمین هزینه، 27 میلیارد پوند فقط برای بریتانیا عنوان شده است. البته این گزارش چندان دقیقی نبود برای همین گزارش دیگری تهیه شد. در گزارش دوم آمده که کلاهبرداری های بانکی و بات نت- گونه ای از جملات با استفاده از کامپیوترهای افراد مختلف- برای بریتانیا در سال 164 میلیون دلار هزینه دارد. اما این رقم بسیار کمتر از 1.2 میلیارد دلاری است که در سال برای مقابله با این حملات از طریق آنتی ویروس ها، محافظت ها و توسعه زیرساخت ها هزینه می شود. البته شرکت های امنیتی قبول دارند که تخمین هزینه جرائم سایبری مشکل ساز است. شرکت مک کافی در گزارش سال 2014/ 1393 عنوان کرده:«کمبود داده به این معناست که هر دلاری برای مبارزه با جرائم سایبری هزینه می شود کاملا براساس اطلاعات ناقص است.» این سخنان البته جلوی این تخمین های معروف را نگرفت که اعلام شد هزینه جهانی جرائم سایبری ممکن است تا 575 میلیارد دلار هم برسد.

چگونه ایمن بمانیم؟

به روز باشید به روزرسانی ویندوز ممکن است که آزاردهنده باشد اما بسیار مهم است. به همین دلیل جدیدترین به روزرسانی هایی را که منتشر می شوند، نصب کنید. استفاده از تجربه آیا نمی دانید چه کسی آن ای میل را برای شما فرستاده است؟ پس پیوست آن را باز نکنید. نمی دانید آن لینک به کجا می رود؟ بر آن کلیک نکنید. با وجود کوتاه کننده های آدرس ها این کار سخت تر شده است ولی کمی فکر پیش از بازکردن، جای دوری نمی رود. نصب آنتی ویروس نصب آنتی ویروس حرکت عاقلانه ای است برای موقعی که به طور مثال روی لینک مشکوکی کلیک می کنید. در این مواد آنتی ویروس مثل چتر نجات از ویروسی شدن سیستم شما جلوگیری می کند. اگر علاقه ای به پرداخت پول ندارید، آنتی ویروس های رایگان خوبی مانند AVG و مایکروسافت هم وجوددارند. استفاده نکردن دوباره از رمز عبور استفاده از رمزهای آسان بسیار راحت تر است. به خصوص وقتی که کاربر این همه رمز مختلف را نمی تواند به خاطر بسپارد. اما با تکنیک های مختلفی مثلا اضافه کردن مخفف وب سایت در آخر رمز عبور قوی می توان کمی تا قسمتی امنیت را بالاتر برد. با این روش می توانید قسمت اصلی رمزهای عبور را در جایی بنویسید، بدون این که نگران لو رفتن آن ها باشید. پشتیبانی گرفتن از اطلاعات اصلی اگر مودر حمله باج افزاری قرار گرفتید دیگر لازم نیست نگران باشید که از عکس ها و اطلاعات مهم تان پشتیبان ندارید. به جای پرداخت باج، پول و وقتتان را صرف پشتیبان گرفتن کنید. در نظر گرفتن سخت افزار روترها در امنیت خانگی معمولا نقطه ضعف به شمار می روند. پس سعی کنید نرم افزار آن را همیشه به روز نگه دارید. اگر هم می توانید از مدل ایمن تری استفاده کنید.

بیوگرافی
علوم و تکنولوژی روز دنیا
آرشیو موضوعی