بهینهسازی موتور جستجو برای موفقیت در سال 2022
دانشمند ۲ ماه پیشدیدهشدن در نتایج جستجوی گوگل تنها با تولید محتوای با کیفیت میسر نیست. بلکه استفاده از تکنیکهای بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) نیز نقش اساسی ایفا میکند. اگر رتبهبندی گوگل صرفاً بر اساس محتوا بود، بسیاری از وبسایتهای با محتوای باکیفیت اما فاقد سئوی مناسب، نادیده گرفته میشدند. در حالی که امروزه، شاهد حضور افرادی هستیم که قدرت نگارش خوبی دارند، اما نمیتوانند به دلیل عدم آگاهی از اصول سئو، به رتبههای بالای گوگل دست یابند. بنابراین، تلفیق محتوای باکیفیت و بهینهسازی موتورهای جستجو، عاملی حیاتی برای موفقیت در فضای آنلاین بهشمار میرود.
سئو سایت چیست، چطور باید شروع کنیم؟
بهینهسازی موتورهای جستجو (سئو) یک فرآیند مهم و ضروری برای افزایش دیدهشدن و رتبهبندی سایت در نتایج جستجوی گوگل است. برای شروع این فرآیند، باید با تکنیکهای سئو آشنا شد و استراتژیهای مناسب را در طراحی و محتوای سایت به کار گرفت. رمز دیدهشدن در گوگل، بهکارگیری تکنیکهای سئو است و صرفا نوشتن محتوا و قراردادن آن در سایت، نمیتواند کاری از پیش ببرد. به نظر شما اگر رتبهبندی گوگل، صرفا بر اساس محتوا بود، چه میشد؟ حتما میدانید که افراد بسیاری هستند که توانایی خوبی در نوشتن دارند. اگر موتورهای جستجو به جز کیفیت محتوا، عامل دیگری را برای ارزشدهی تعیین نمیکردند، قطعا چیزی به نام رتبهبندی وجود نداشت. به این دلیل که همهی سایتها عین هم میشدند. بنابراین از اهمیت وجود سئو و استراتژیهای سئو خارجی و داخلی نمیتوان غافل شد.
پس اگر میخواهید که سایت خود را توسعه و به کسبوکار خود رونق دهید، باید اصولیترین روش های سئو سایت را بکار بگیرید و نه سئو کلاه سیاه. حال که متوجه جایگاه این موضوع در آژانس دیجیتال مارکتینگ شدهاید، بهتر است به ادامهی مطلب در رابطه با سئوی خارجی نگاهی بیندازید.
سئو سایت چیست، چطور باید شروع کنیم؟
بهتر است قبل از معرفی استراتژیهای سئو خارجی، به تعریف سئو بپردازیم. کلمهی Seo، مخفف System engine Organization میباشد که به معنای بهبود یا توسعهی موتورهای جستجو است. برای درک مفهوم کامل سئو سایت، بهتر است به تجربهی خود از سرچ کلمات، نگاهی بیندازید. بعد از جستجو، از بین دهها صفحهی پیشرو، شما تنها به یک یا چند صفحهی اول مراجعه میکنید. در واقع هر چقدر رتبهی صفحهای بهتر باشد، به این معنا است که این صفحه در جلب اعتماد موتورهای جستجو کاملا موفقیتآمیز عمل کرده است و جلب اعتماد موتورهای جستجو، یعنی جلب اعتماد کاربران. سئو سایت شامل تکنیکهایی است که بهواسطهی آنها میتوان صفحات را توسعه داد؛ اطلاعات تکمیلی درباره سئو سایت را از این لینک مطالعه کنید. طوری که با انجام آنها، به معیارها و قوانین گوگل برای رتبهبندی نزدیکتر شد. با این اوصاف سئو، عضو مهم و جدانشدنی کار یک آژانس دیجیتال مارکتینگ است و تا میتوان باید تکنیکهای آن را آموخت و پیاده کرد.
اگر به دنبال یادگیری درست سئو هستید، باید سئو کلاه سیاه را فراموش کنید. بااینحال افرادی هستند که به قول معروف میخواهند راه صدساله را یک شبه بروند. از همین جهت سعی میکنند که سر الگوریتمهای موتورهای جستجو کلاه بگذارند. در نتیجه از تکنیکهای سئو کلاه سیاه استفاده میکنند. درحالیکه این شیوهی درستی نیست. بهجای آن بهتر است سعی کنیم که کمکم اما اصولی پیش برویم و سئو سایت، بخصوص استراتژیهای سئو خارجی را بیاموزیم.
دستهبندیهای سئو در آژانس دیجیتال مارکتینگ
- سئو داخلی On-Page Seo
سئو سایت داخلی شامل روشهایی است که انجام آنها کاملا به دست خود ما میباشد و در واقع به اموری مربوط میشود که میتوان مستقیما برای سئو یا توسعهی سایت انجام داد. به عبارت دیگر این نوع سئو شامل شیوهها، اصول و ابزارهایی است که در خود صفحه میتوان آنها را بکار گرفت که در نهایت منجر به ایجاد تغییراتی در وبسایت میشود. از جمله تکنیکهای آن که در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ به کار گرفته میشود میتوان به استفاده از کلمات کلیدی و رعایت چگالی آنها، رعایت پاراگرافبندی، لینکسازی داخلی، لینک یا URL و... اشاره کرد.
- سئو خارجی Off-Page Seo
سئو خارجی و داخلی هر دو از روشهای صحیح سئو هستند که کاری با سئو کلاه سیاه ندارند. استراتژیهای سئو خارجی، شامل بهکارگرفتن روشهایی است که در خارج از وبسایت انجام میگیرد و به طور غیر مستقیم موجب توسعه صفحه میشود. به عبارت دیگر در سئو خارجی ساختار سایت و محتوا دچار تغییر نمیشود؛ چراکه سئو سایت بهصورت خارجی بوده است، نه داخلی. برای آشنایی بیشتر با این مورد، در ادامه به معرفی تعداد مهمی از تاکتیکهای آن در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ میپردازیم.
استراتژیهای سئو خارجی
ساختن لینک (link building)
لینکدهی و گرفتن بک لینک، یکی از مهمترین استراتژیهای سئو خارجی است. زمانی که وبسایتهای دیگر در مطالب خود، لینکی از سایت شما قرار دهند، شما بک لینک میگیرید. خزندههای گوگل هنگام بررسی آن وبسایت، لینکهای شما را میبینند و در سایت میخزند. در نهایت سرعت ثبتشدن محتوای صفحهی شما در موتورهای جستجو بیشتر میشود (index) و در پی آن با گرفتن امتیاز در نتایج جستجو به نمایش درمیآید. علاوه بر این مورد، با بک لینک، گوگل ارزش بیشتری به صفحهی شما میدهد؛ چراکه میبیند سایت شما به حدی خوب بوده است که از وبسایتهای دیگر به آن لینک دادهاند. در نتیجه با دریافت بک لینک میتوان ترافیک سایت را بالا برد. باید به این نکته هم اشاره کنیم که در آژانس دیجیتال مارکتینگ، ارزش همهی لینکها یکی نیستند و کسب اعتبار و رتبه با لینکدهی، طوری که به نظر میرسد ساده نیست. در نتیجه اکثر افراد راه کوتاه اما غلط سئو کلاه سیاه را انتخاب میکنند.
معیار ارزش لینک:
میزان ارتباط محتوای سایت لینک دهنده با محتوایی که به آن لینک داده شده
- اعتبار و دامنه سایت
- تعداد لینکهای خارجی
- محبوبیت لینک ایجادشده
- قدرت دامنه و صفحه
- میزان اعتبار سایت لینکدهنده
- و...
سخن آخر
اگر با دیدن چند نمونه از استراتژیهای سئو خارجی، جا زدهاید و میخواهید به سراغ سئو کلاه سیاه بروید، باید چند نکته را در نظر بگیرید. تکنیکهای کلاه سیاه با زحمت بسیار کمتری قابلاجرا هستند و در ضمن نتایج بهسرعت ظاهر میشوند. بااینوجود استفاده از سئو کلاه سیاه، مثل ساختن دیوار کج از بن و ریشه است. نهتنها درست و قانونی نیست، بلکه پیشرفت حاصل بهواسطهی آن کاملا موقتی و گذرا است.
پس بهتر است از همین حالا دستبهکار شوید و با افزایش دانش خود در زمینهی سئو، از جمله استراتژیهای سئو خارجی و داخلی، وبسایت خود را روزبهروز بهبود ببخشید. شک نکنید که با این روند میتوانید در کسبوکار خود به جایگاهی که در افکار خود میپرورانید، برسید. کافی است که همت کنید و وارد عمل شوید.