آموزش ساده ثبت نام در بازار سهام (سامانه سجام)
دانشمند ۲ ماه پیشاگر شما از جمله افراد علاقمند و فعال در حوزه بازار بورس هستید، این گزارش به طور تفصیلی و مرحله به مرحله، نحوه ثبت نام و فعالسازی حساب کاربری در سامانه "سجام" را به شما ارائه خواهد داد. سامانه سجام به عنوان یک پلتفرم هوشمند و مبتنی بر فناوری روز، امکان دسترسی آسان و ایمن به بازارهای مالی را برای سرمایه گذاران فراهم می آورد. با مطالعه دقیق این گزارش، شما قادر خواهید بود تا با طی کردن مراحل ثبت نام در این سامانه، به عنوان یک سرمایه گذار فعال در بازار سرمایه ایران ایفای نقش نمایید.
آموزش تصویری ثبت نام در سجام
سازمان بورس و اوراق بهادار یکی از محبوب ترین و مهم ترین نهادهای غیر دولتی در کشور است که از سال 1384 شروع به فعالیت کرده و هم اکنون یکی از گزینه های اصلی و در اولویت اکثر مردم برای سرمایه گذاری می باشد. این سرمایه گذاری و کسب درآمد از طریق خرید و فروش سهام اولیه و سهام شرکت های مختلف انجام می پذیرد که می تواند هم سوددهی داشته باشد و هم می تواند حتی شما را با ضرر مواجه سازد. بنابراین برای جلوگیری از این ضرر، آشنایی با مفاهیم کلی بازار سرمایه ضروری است.
این روزها هم به دلیل آزادسازی سهام عدالت، شاید یکی از دغدغه های اصلی هر یک از ما شده باشد و آشنایی کافی و کلی با نحوه ثبت نام در سجام که به منزله ثبت نام در بورس است، نداشته باشیم و شاید احتمال کلاهبرداری در این زمینه هم وجود داشته باشد. به همین دلیل ما قصد داریم در این گزارش از نمناک شما را با نحوه ثبت نام در سامانه سجام آشنا سازیم. همراه ما باشید.
مرحله اول؛ در اولین قدم باید وارد سایت سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام » شوید که با کلیک بر روی لینک نارنجی وارد خواهید شد و سپس باید گزینه «ثبت نام در سامانه سجام » کلیک کنید.
مرحله دوم؛ پنجره ای برای شما باز خواهد شد که یک سری قوانین و نکات در آن درج شده است که ابتدا مطالعه کنید و سپس بر روی گزینه «متوجه شدم » کلیک کنید.
مرحله سوم؛ بر روی گزینه مشخص شده «ثبت نام در سجام » کلیک کنید.
در مرحله چهارم باید شماره تلفن خود را وارد کنید و توجه داشته باشید که نباید صفر اول شماره را وارد نمائید. سپس کد امنیتی را از روی تصویر بخوانید و وارد کنید و بر روی «دریافت کد تائید » کلیک کنید.
مرحله پنجم؛ کد تائید و یکبار مصرفی که برای شما ارسال شده است و باید در جایگاه اول وارد کنید. در جایگاه دوم باید یکی از دو گزینه حقیقی/حقوقی را انتخاب کنید که اگر شما در سازمانها، گروه ها،موسسات و.. فعالیت نمی کنید باید گزینه حقیق را انتخاب کنید و در غیر اینصورت باید گزینه حقوقی را انتخاب کنید. در جایگاه سوم باید کد ملی خود را وارد کنید و در قسمت انتها هم باید کد امنیتی را وارد نمائید.
در مرحله ششم شما باید مبلغ 10 هزار تومان را پرداخت کنید که جهت کارمزد ایجاد کد سهامداری و تخصیص اتوماتیک دارایی می باشد.
مرحله هفتم؛ بعد از پرداخت هزینه، وارد پنجره جدید می شوید که باید بر روی گزینه «ادامه مراحل ثبت نام » کلیک کنید.
مرحله هشتم؛ در این مرحله باید اطلاعات هویتی خود را وارد نمائید که شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت، نام پدر، شماره شناسنامه، محل صدرو، محل تولد و سری و سریال شناسنامه می باشد و در نهایت بر روی گزینه آبی رنگ «تائید/ادامه مرحله بعد » کلیک کنید.
مرحله نهم؛ گاها ممکن است که شما خودتان اقدام به ثبت نام در بورس کنید و گاها ممکن است به شخصی وکالت دهید تا شما را ثبت نام کند. اگر وکالت نداده اید و خودتان در حال ثبت نام هستید، گزینه اصیل را انتخاب کنید.
در مرحله دهم اگه کد سهامداری از قبل دارید را در بخش افزودن کد جدید وارد کنید. اگر کد خاصی ندارید، نیازی به پر کردن بخش بالا نیست و باید بر روی گزینه آبی رنگ «تائید/ادامه گام بعدی » کلیک کنید.
مرحله یازدهم؛ در این مرحله باید اطلاعات شغلی خود را وارد کنید و تمام جایگاه ها باید بصورت کامل پر شوند. خب کمی واضح تر در مورد این بخش صحبت کنیم. اگه شما در شرکتی یا کارخانه ای مشغول به کار هستید، باید آدرس و سایر اطلاعات را که متعلق به آن شرکت است را وارد کنید. اما اگر شما بیکار، دانشجو و یا شغلی که در دسته بندی «عنوان شغل» وجود ندارد، هستید باز باید این جایگاه ها را پر کنید و اما با این تفاوت که می توانید اطلاعات خانه خود را وارد کنید که شامل آدرس، شماره تلفن، کد پستی و پست اکترونیکی می باشد. توجه داشته باشید که پر کردن جایگاه های دورنگار و آدرس وب سایت دلخواه می باشد.
مرحله دوازدهم؛ در این قسمت یک سری اطلاعات را در مورد دارایی های خود و میزان آشنایی با بورس را باید وارد کنید. توجه داشته باشید 4 کادر پایین یعنی بورس اوراق بهادار، کالایی، خارج از کشور و نام شرکت ها در صورت عدم ثبت نام قبلی نیاز به وارد کردن ندارند و اگر شما مبتدی هستید 4 کادر بالا را پر کنید و بر روی گزینه «تائید/ادامه گام بعدی » کلیک کنید.
در مرحله سیزدهم باید اطلاعات حساب بانکی خود را وارد کنید که شامل نام بانک، نام شعبه، کد شعبه، استان شعبه، شهر شعبه بانک، نوع شماره حساب، شماره حساب و شماره شبا است و باید بصورت کامل این بخش را پر کنید. توجه مهم در این زمینه این است که شما باید حساب پیشفرض خود را تعیین کنید و اگر یک حساب می خواهید داشته باشید، از همان ابتدا اجازه دهید تیک حساب پیشفرض فعال باشد و در نهایت بر روی «ذخیره » بفشارید.
مرحله چهاردهم؛ خب! شما با موفقیت توانستید آموزش ثبت نام در بورس را پشت سر بگذارید که از این مرحله صفحاتی برای تایید اطلاعات وارد شده باز خواهند شد که در صورت تائید هر کدام باید بر روی گزینه «تائید می کنم» کلیک کنید تا به صفحه آخر یعنی تصویر ذیل برسید که اگر می خواهید از اطلاعات خود یه نسخه پرینت کنید، بر روی گزینه نمایش فاکتور کلیک نمایید و در غیر اینصورت خروج از سایت را بفشارید.
توجه مهم : کدی از طرف سامانه 10000510 برای شما در طی 24 ساعت ارسال خواهد شد که باید این کد را نگه دارید چرا که باید در احراز هویت همراه خود داشته باشید.
نحوه احراز هویت سجام
همان گونه که گفته شد، بعد از اتمام ثبت نام کدی برای شما ارسال خواهد شد که باید آنرا نگه دارید چرا که باید در احراز هویت این کد را همراه داشته باشید. برای اتمام ثبت نام در بورس شما باید اقدام به احراز هویت کنید که بسیار ساده می باشد. در قدم اول بر روی این لینــــک کلیک کنید و با وارد کردن استان و شهر خود، لیست مراکز احراز هویت را در محدوده وارد شده مشاهده خواهید کرد که شماره تلفن هم در آن قسمت درج شده است و قبل از مراجعه می توانید با شماره مربوطه تماس حاصل نمائید.