گلکسی A52S در مقابل پوکو X3GT: مقایسه ای جامع و کاربردی
دانشمند ۲ ماه پیشدر این نوشتار، ما به بررسی و مقایسه دقیق ویژگیها و مشخصات دو گوشی هوشمند محبوب در بازار، یعنی سامسونگ گلکسی A52s و شیائومی پوکو X3 GT خواهیم پرداخت. این دو دستگاه از جمله گزینههای جذاب و پرطرفدار در میان گوشیهای هوشمند میانرده به شمار میروند که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. با مقایسه دقیق پارامترهای کلیدی مانند طراحی، صفحه نمایش، دوربین، عملکرد سختافزاری و باتری، تصویر جامعتری از توانمندیها و ویژگیهای هر یک از این دو گوشی در اختیار مخاطبان قرار خواهیم داد تا آنان بتوانند با آگاهی بیشتر، گزینه مناسبتر را برای خود انتخاب کنند.
مقایسه ی گلکسی A52S با پوکو X3GT
سامسونگ و شیائومی، دو غول تکنولوژی دنیا در حوزه ی طراحی و تولید گوشی های موبایل هوشمند هستند. گوشی های موبایل میان رده به دلیل امکانات بسیار خوب و قیمت مناسب، بسیار مورد توجه قرار گرفته و فروش فوق العاده ای را تجربه می کنند. این دو شرکت با توجه به این موضوع، تلاش کرده اند که با عرضه ی میان رده هایی جذاب، سهم بیشتری از بازار را به دست آورند. سامسونگ با معرفی گوشی جدید گلکسی A52s و شیائومی با گوشی پوکو X3 GT، بازار گوشی های میان رده را همچنان داغ و پویا نگه داشته اند. این دو محصول با ویژگی های متنوع و قیمت رقابتی، گزینه های جذابی برای کاربران در این بخش از بازار موبایل هستند.
فروشگاه اینترنتی هدیش با آدرس www.ehadish.com مرجعی معتبر برای خرید گوشی موبایل سامسونگ و شیائومی با خدماتی برتر می باشد. با تیم تحریریه ی بلاگ هدیش همراه باشید تا به بررسی و مقایسه ی این دو گوشی موبایل جذاب بپردازیم.
طراحی گلکسی A52s و پوکو X3 GT
هم گلکسی A52s و هم پوکو X3 GT در پنل جلو دارای طراحی مشابهی هستند. حاشیه ی دور صفحه نمایش در هر دو گوشی بسیار کم است و 84.9 درصد از پنل جلو را نمایشگر در اختیار دارد. محافظت از نمایشگر در گوشی سامسونگ بر عهده ی شیشه ی گوریلا گلس 5 و در گوشی شیائومی بر عهده ی گوریلا گلس Victus است که از این جهت X3 بهتر از رقیب خود ظاهر شده. در سامسونگ گلکسی A52s با ابعاد 159.9 x 75.1 x 8.4 میلی متری و وزن 189 گرمی به مراتب سبک تر و خوش دست تر از شیائومی پوکو X3 GT با ابعاد 163.3 x 75.9 x 8.9 و وزن 193 گرمی است. در پنل پشتی این دو گوشی، قضیه کاملا متفاوت است. در گوشی سامسونگ شاهد یک قاب پلاستیکی مات با رنگ کاملا ساده و یکدست طرف هستیم که دوربین ها در قسمتی همرنگ با قاب پشت قرار دارند. در قاب پشتی گوشی شیائومی نیز با جنسی پلاستیکی طرف هستیم که طرحی راه راه بر روی آن نقش بسته است. دوربین ها نیز در قسمتی مشکی رنگ قرار دارند و دوربین اصلی در یک قاب نقره ای رنگ متمایز از دیگر دوربین ها می باشد.
مقایسه دوربین A52s با X3 GT
پوکو X3 GT دارای دوربین سه گانه شامل یک دوربین اصلی واید 64 مگاپیکسلی با f/1.8 و فوکوس خودکار، یک دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید با f/2.2 و یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی با f/2.4 است که یک فلش LED آن ها را همراهی می کند. در طرف مقابل در گلکسی A52s شاهد دوربین چهارتایی هستیم که تشکیل شده از یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی واید با f/1.8، فوکوس خودکار و OIS، یک دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی با f/2.2، یک دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی با f/2.4 و یک دوربین تشخیص عمق با f/2.4. وجود دوربین عمق در گوشی سامسونگ باعث می شود عکس های پرتره و بوکه دقیق تری بگیرید و سوژه از پس زمینه بهتر جدا گردد.
گوشی سامسونگ، قادر است تا ویدیو هایی با کیفیت 4K و نرخ فریم 30fps و همچنین 1080p و 60 فریم بر ثانیه ای را ثبت کند. در آن طرف پوکو نیز همانند سامسونگ قادر است ویدیو هایی با کیفیت 4K 30 فریم بر ثانیه ای بگیرد. همچنین این گوشی قادر است تا ویدیوی p1080 120 فریم بر ثانیه ای نیز بگیرد.
هر دو گوشی دارای دوربین سلفی در سوراخ پانچ بالای صفحه نمایش هستند. در این این قسمت هم برتری با سامسونگ است. A52s دارای دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی از نوع واید است که دریچه ی دیافراگمی معادل f/2.2 دارد. این دوربین قادر است ویدیو های 4K و 30 فریم بر ثانیه ای بگیرد. این در حالی است که گوشی پوکو فقط قادر به ضبط ویدیو با کیفیت p1080 و نرخ فریم 30fps است. دوربین سلفی پوکو X3 GT از یک لنز 16 مگاپیکسلی واید با f/2.5 تشکیل شده که نسبت به رقیب خود کمی ضعیف تر است.
هر دو گوشی عکس های بسیار خوبی را در شرایط نوری مناسب ثبت می کنند. این در حالی است که در شب یا نور کم در عکس ها کمی نویز را مشاهده می کنیم. این شرایط برای دوربین سلفی این دو گوشی نیز صادق است.
مقایسه ی سخت افزار گلکسی A52s با پوکو X3 GT
سامسونگ در میانرده ی جدیدش از پردازنده ی قدرتمند کوالکام یعنی Snapdragon 778G 5G استفاده کرده که با لیتوگرافی 6 نانومتری ساخته شده است. پردازنده ی گرافیکی آن نیز Adreno 642L که از پس سنگین ترین بازی ها هم بر می آید. شیائومی در گوشی خود از چیپ مدیاتک Dimensity 1100 5G بهره می برد که آن هم دارای 8 هسته می باشد و از لیتوگرافی 6 نانومتری بهره مند است. این چیپ از پردازنده گرافیکی Mali-G77 MC9 استفاده می برد.
حافظه و رم استفاده شده در این دو گوشی متنوع است. گوشی موبایل سامسونگ در مدل های 128/6، 128/8، 256/6، 256/8 گیگابایتی تولید و عرضه می شود. گوشی پوکو نیز در مدل های 128/8 و 256/8 گیگابایتی موجود است. از این نظر سامسونگ دست کاربر را با مدل های مختلف بیشتر باز گذاشته است.
اتصالات و حسگر ها
هر دو گوشی دارای USB تایپ C نسخه ی 2.0 و وای فای 6، GPS و اسپیکر های استریو هستند. بر خلاف سامسونگ که بلوتوث 5.0 دارد، شیائومی از بلوتوث 5.2 بره مند است. همچنین در گوشی پوکو شاهد حسگر مادون قرمز هستیم که در سامسونگ وجود ندارد. در مقابل سامسونگ از جک 3.5 میلی متری صدا در گوشی خود استفاده کرده که پوکو از آن بی بهره است. در A52s سنسور اثر انگشت زیر صفحه نمایش است ولی در X3 GT در فریم کناری قرار دارد.
جمع بندی
در بحث پردازش، سامسونگ قوی تر عمل کرده ولی در بحث باتری و شارژ سریع شیائومی خیلی بهتر ظاهر شده است. هر دو گوشی دوربین های بسیار خوبی دارند و برای استفاده های روزمره و حتی بازی مناسبند. ولی قیمت گوشی شیائومی به مراتب پایین تر است. با این وجود تصمیم نهایی بر عهده ی کاربر می باشد.