علم برتر

علوم و تکنولوژی روز دنیا

مایکروسافت به تازگی با انتشار بیانیه ای جدید و برجسته، از پیشرفت‌های چشمگیر خود در زمینه ذخیره سازی اطلاعات بر روی مولکول‌های دی ان ای خبر داده است. این فناوری نوظهور، پتانسیل بالقوه‌ای برای جایگزینی فناوری‌های ذخیره سازی کنونی همچون هارد دیسک‌ها را نشان می‌دهد. با توجه به قابلیت بسیار بالای ذخیره سازی دی ان ای و همچنین ماندگاری و پایداری طولانی مدت آن، احتمال جایگزینی تدریجی هارد دیسک‌ها با این فناوری نوین در آینده ای نزدیک وجود دارد. این پیشرفت، گامی مهم در جهت ارتقای ظرفیت و کارایی سیستم‌های ذخیره سازی اطلاعات به شمار می‌آید.

ذخیره اطلاعات مایکروسافت بر روی DNA

مقدار کوچکی از این ماده ی زیستی می تواند حجم بسیار عظیمی از داده را در خود نگه دارد و علاوه بر آن طول عمر بسیار زیادی هم دارد. سه هفته پیش، گروهی از متخصصان و کارشناسان در ویرجینیا گرد هم آمدند و درباره ی امکان و شرایط استفاده از DNA به عنوان درایو ذخیره سازی اطلاعات به بحث و تبادل نظر پرداختند. با گذشت زمان، نیاز به ذخیره سازی اطلاعات به ویژه در حوزه ی زیست پزشکی افزایش می یابد و دی ان ای به عنوان یک مخزن امیدوارکننده برای ذخیره ی داده ها مطرح می شود.

ذخیره اطلاعات روی dna

طرح مایکروسافت برایذخیره اطلاعات و داده ها روی DNA

در جریان این نشست، حضار به این نتیجه رسیدند که هدف بلندپروازانه ی ساخت نمونه ی اولیه برای دستگاه ذخیره سازی از نوع DNA طی پنج تا هفت سال آینده ممکن می شود. حالا به نظر می رسد که این افراد کمی محافظه کارانه تصمیم گرفته اند. روز گذشته، محققان مایکروسافت و دانشگاه واشنگتن اعلام کردند که در میزان ذخیره ی داده در رشته های مصنوعی DNA رکورد جدیدی به ثبت رساندند.

این تیم تحقیقاتی در حجم بسیار کوچکی از DNA (کوچک تر از نوک یک مداد) 200 مگابایت داده ذخیره کردند. این حجم از داده 1000 برابر ظرفیت ذخیره سازی DNA در سال گذشته است. مایکروسافت در بیانیه ای مطبوعاتی گفت:«تصور کنید که کل داده های یک پایگاه داده ی بزرگ در چند حبه قند فشرده شود یا اینکه تمام داده های روی اینترنت برای عموم قابل دسترسی هستند، درون یک جعبه ی کفش جا شوند.این تیم در آن تارهای بیولوژیکی گلچینی از اطلاعات مختلف را ذخیره کردند که شامل نسخه ی HD یک موزیک ویدیوی محبوب، دیگر شکل های هنر دیجیتالی، اعلامیه ی جهانی حقوق بشر به 100 زبان مختلف و 100 کتاب برتر وبسایت Project Gutenberg می شود.

بیوگرافی
علوم و تکنولوژی روز دنیا
آرشیو موضوعی