علم برتر

علوم و تکنولوژی روز دنیا

فیلم برداری با گوشی های هوشمند به طور فزاینده ای در دسترس و آسان شده است. با این حال، برای ضبط یک ویدیوی باکیفیت، باید به برخی نکات مهم توجه داشت. ابتدا، باید از تنظیمات مناسب دوربین استفاده کرد تا کیفیت تصویر و صدا بهینه باشد. همچنین، نحوه نگهداری گوشی در هنگام فیلمبرداری از اهمیت بالایی برخوردار است تا تصاویر لرزش نداشته باشند. علاوه بر این، انتخاب زاویه دید مناسب و استفاده از تکنیک های مختلف برای جذابیت بصری ویدیو، از جمله موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. درنهایت، مرحله ویرایش و اعمال افکت های ویژه می تواند کیفیت نهایی ویدیو را ارتقا دهد.

6 نکته برای یک فیلم برداری خوب

حتی اگر گوشی هوشمند شما به یک دوربین قدرتمند مجهز باشد، اگر برخی از نکات مهم را رعایت نکنید، نمی توانید ویدیوهای با کیفیت خوبی ضبط کنید. در این مقاله، 6 نکته ساده اما مهم را معرفی می کنیم که با رعایت آن ها می توانید کیفیت فیلم برداری با دوربین گوشی خود را به طور چشمگیری بهبود ببخشید.

1. چندان به ویرایش ویدیو در آینده تکیه نکنید

با وجود این که اپلیکیشن های خوبی برای ویرایش ویدیو در اندروید، iOS و دسکتاپ وجود دارند، اما بهتر است زیاد به آن ها تکیه نکنید. حتی بهترین ویرایشگر ویدیو نیز نمی تواند نور کم،تاری تصاویر یا قطع وصل صدا را به طور کامل جبران کند. اگر ویدیو را به خوبی ضبط نکنید، ناچار خواهید بود ساعات زیادی را صرف ویرایش آن تلف کنید و در نهایت هم تنها می توانید تا حدی آن را بهبود بخشید.

ظبط فیلم

فکر نکردن به ویرایش ویدو در آینده

2. زمانی را صرف مطالعه ی تنظیمات دوربین کنید

بسیار از دوربین ها دارای تنظیمات آماده (Preset) هستند. در نتیجه نیازی به تنظیمات سخت و پیچیده نیست و می توانید به آسانی از تنظیمات آماده استفاده کنید. تنها به شرطی که دفترچه ی راهنمای گوشی و بخش دوربین را مطالعه کرده و از این تنظیمات آماده آگاه شوید. تنظیمات آماده به مدل دوربین شما بستگی دارند اما عموماً شامل تثبیت ویدیو، تنظیمات نور و... هستند.

فیلم بردرای

مطالعه در مورد فیلم بردرای

3. افقی فیلم برداری کنید، نه عمودی

یکی از اشتباهات رایجی که حتی حرفه ای ها نیز به آن دچار می شوند فیلم برداری عمودی است. مطمئناً حالاتی وجود دارد که نیاز است به صورت عمودی فیلم برداری کنید (به عنوان مثال هنگامی که قصد دارید از فردی به صورت تمام قد ویدیو ضبط کنید)، اما به جز این موارد فیلم برداری عمودی قابل توجیه نیست.

فیلم برداری

فیلم برداری به صورت افقی

به دست گرفتن عمودی گوشی نه تنها برای ارسال پیام و مرور صفحات وب راحت تر و طبیعی تر است، بلکه برای فیلم برداری نیز به همین گونه است. اما باید دقت کنید که ویدیویی که به طور عمودی فیلم برداری شده است در دستگاه های بزرگ تر نظیر مانیتور رایانه به خوبی پخش نمی شود. صفحه نمایش رایانه ، تلویزیون و... اصطلاحاً لنداسکیپ هستند، نه پرتره و ویدیوهای عمودی از فضای موجود به طور مناسب استفاده نمی کنند و مقدار زیادی فضای استفاده نشده در اطراف باقی می گذارند. شما می توانید ویرایش هایی را روی آن صورت دهید و تصاویر پشت زمینه ای به محیط خالی اضافه کنید، اما همچنان این محیط یک محیط تلف شده محسوب می شود.

4. از زوم به عنوان آخرین راه استفاده کنید

زوم یا بزرگ نمایی یک گزینه ی وسوسه انگیز برای بزرگ کردن ویدیو محسوب می شود اما معمولاً این اتفاق با کاهش کیفیت ویدیو همراه است. حتی بهترین دوربین های گوشی های هوشمند نیز نمی توانند به خوبی زوم را صورت دهند و در بهترین حالت یک ویدیوی تار در اختیار خواهید داشت. اگر نیازمند یک تصویر جزئی تر هستید بایستی به جای تکیه کردن به زوم خودتان به سوژه نزدیک تر شوید.

فیلم برداری

چگونه یک فیلمبردرای خوب انجام دهیم؟

5. تریپاد، لرزش گیر و ماونت را فراموش نکنید

هنگامی که گوشی را در دست می گیرید دست شما نمی تواند به طور بی نقصی عمل کند. اگر مایلید تاری ویدیو به جهت لرزش دست را به طور کامل از بین ببرید، بهتر است یک تریپاد (Tripod)، لرزش گیر (Stabilizer) یا ماونت (Mount) خریداری کنید. برخی از این دستگاه ها ممکن است گران باشند، اما موارد مقرون به صرفه ی آن ها نیز موجود هستند.

فیلم برداری

نکاتی برای فیلم برداری خوب

6. به صدا بی توجه نباشید

ویدیو ترکیبی از صدا و تصویر است. تصاویر بخش جذاب تر کار هستند اما نباید به صدا بی توجه بود. بسیار آزاردهنده است هنگامی که به صدای تکه تکه شده، کلمات گنگ و اصوات گوش خراش گوش می دهید. اگر امکان ضبط صدا به خوبی با دوربین مهیا نیست می توانید از یک دوست برای ضبط جداگانه ی صدا کمک بگیرید. قطعاً این موضوع در کیفیت کلی ویدیوی شما تأثیر مثبت می گذارد.

فیلم برداری خوب

نکات فیلم برداری با موبایل

بیوگرافی
علوم و تکنولوژی روز دنیا
آرشیو موضوعی